Política

Rajoy manté l'oferta a PSOE i C's d'una gran coalició liderada pel PP

El líder popular assegura que aquesta opció és l'“única viable” per evitar eleccions

Subratlla que la proposta del seu partit, amb els seus cinc pactes d'Estat, és la base per a qualsevol acord

El president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, ha insistit aquest dissabte que l'única opció per evitar unes noves eleccions és un govern liderat pel PP. En aquest sentit, ha reiterat la seva oferta d'una gran coalició amb PSOE i Ciutadans.

En el discurs de cloenda de la convenció que el seu partit ha celebrat a Barcelona sobre l'enfortiment institucional, el líder popular ha subratllat la necessitat de conformar un govern “seriosament” i que estigui presidit pel PP, que és el partit “que va guanyar les eleccions”, ha recordat.

Abans, ha reivindicat que durant el procés d'investidura el PP no ha participat “en cap joc” ni ha volgut convertir la política en un “espectacle”.

En aquest sentit, ha criticat que l'acord que van signar PSOE i Ciutadans pretenia “derogar” totes les reformes del PP. Això no obstant, ha celebrat que aquesta proposta ha estat “derrotada a les Corts” i que, per tant, “la proposta que està en vigor” ara per evitar noves eleccions és la del PP. Rajoy ha afegit que si el PSOE vol “estem disposats a parlar de la mateixa” i que estarà “encantat” si C's vol entrar en aquest pacte. Ara bé, ha apuntat que si hi ha un pacte PP-PSOE, els vots del partit d'Albert Rivera serien innecessaris.

Rajoy ha volgut deixar clar als partits de Pedro Sánchez i Albert Rivera que la proposta sobre la que vol pactar és la que PP ha posat damunt la taula, amb els seus cinc pactes d'Estat. Segons ha dit, aquests cinc pactes poden ser la “base per a un acord” d'investidura i també seran, si hi ha eleccions, la “base” per a les propostes que farà als ciutadans.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.