Política

Rajoy: “Amb la unitat d'Espanya no s'hi juga”

El president del govern espanyol en funcions assegura que sempre ha estat disposat a dialogar amb tothom però avisa que no permetrà que es trenqui la “sobirania nacional”

Adverteix que el compliment de la llei diferencia els països “civilitzats” de la “barbàrie”

El president del govern espanyol en funcions i del PP, Mariano Rajoy, ha afirmat aquest dissabte que el seu executiu ha estat sempre obert al diàleg, però no tolerarà que es posi en qüestió la unitat d'Espanya.

En el seu discurs de cloenda de la convenció política que els populars han celebrat a Barcelona, el líder del PP ha reivindicat que sempre han estat “disposats a parlar amb tothom, amb qui pugui aportar, però el que hem dit és que amb la unitat d'Espanya i la igualtat dels espanyols no s'hi juga, almenys mentre el PP sigui al govern”.

“Defensarem la sobirania nacional dels espanyols que recull la Constitució. El què sigui Espanya ho decideixen tots els espanyols, perquè Espanya és de tots. Uns pocs no poden decidir per la totalitat d'una nació”, ha avisat.

Rajoy ha assegurat que qualsevol governant està obligat a respectar aquests principis perquè el principi bàsic d'una democràcia “és que tots estem sotmesos a la llei”.

En aquest sentit, ha subratllat que “el compliment de la llei diferencia els Estats civilitzats de la barbàries”. “Quan no hi ha llei, hi ha la llei del més fort”, ha alertat.

Resiliència dels populars catalans

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest dissabte als militants del PP català que el seu “esforç, resistència i lleialtat” al final otindran resultats positius, fet pel qual ha agraït la seva actitud davant del procés sobiranista català.

Així ha començat el seu discurs a la convenció del PP celebrada a Barcelona amb el títol Acte per l'enfortiment institucional, al costat de la vicepresidenta del govern, Soraya Sáenz de Santamaría, i la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho.

Rajoy ha constatat que els militants del partit a Catalunya “no viuen precisament la situació més fàcil” que es pot viure en la defensa d'un partit i unes idees.

Ha assegurat que “aquesta batalla una vegada més es guanyarà, i gràcies a ells”, en al·lusió als propis populars catalans. Les seves paraules que han arrencat l'ovació dels assistents.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.