Política

Formació d'un nou govern a Espanya

Alfonso Guerra: “Els partits haurien d'abstenir-se davant qui té la minoria major”

L'exvicepresident espanyol assenyala que una abstenció no significa donar “carta blanca” a un govern de Rajoy

L'exvicepresident del govern espanyol, Alfonso Guerra, ha defensat aquest divendres una abstenció generalitzada per tal que Mariano Rajoy pugui formar govern. “Els partits haurien exercir un acte col·lectiu de responsabilitat abstenint-se davant la investidura del partit que té la minoria més gran”. Així ho ha manifestat Guerra en un article a la revista El Tiempo on ha escrit que els dirigents de la resta de forces polítiques podrien exercir la seva posició majoritària en els projectes de llei que intenti impulsar el govern espanyol. Segons l'exdirigent socialista, una abstenció no significaria donar “carta blanca” a Rajoy sinó que hauria d'acordar els projectes que mirés de tirar endavant.

Alfonso Guerra s'ha arribat a preguntar “per què no ho fan així?”. El mateix Guerra respon que el motiu és “el bloqueig a què ha arribat la política espanyola i els hooligans d'alguns de la premsa que han aconseguit que una cosa que ha de semblar normal es consideri un acte criminal”.

Malgrat aquesta crítica cap al seu partit, Guerra també carrega contra el president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, a qui acusa de no fer res per aconseguir els suports necessaris de la resta de formacions del Congrés per a tornar a ser investit. Guerra conclou que “el polític conservador creu que té el dret natural a ser investit sense un acord previ”.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.