Política

Formació d'un nou govern a Espanya

Santamaría fa una crida a la responsabilitat dels partits “constitucionalistes i moderats” per poder formar govern a Espanya

La vicepresidenta en funcions expressa el seu convenciment que hi ha “molts punts” en què PP i C's poden arribar a un acord

La líder del PP destaca la necessitat de formar un govern estable per fer front als compromisos amb Europa

La vicepresidenta espanyola en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, ha fet una crida a la “responsabilitat” dels partits “constitucionalistes i moderats” per arribar a una entesa que permeti desbloquejar la situació política per la que passa l'Estat. “Entenc les diferències ideològiques però hem de ser capaços d'entendre'ns en un entorn de gran necessitat”, ha subratllat Sáenz de Santamaría durant la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres, on també ha apel·lat a fer “una reflexió”. La vicepresidenta espanyola ha assegurat que cal un govern estable que pugui actuar amb celeritat i afrontar els principals reptes als que s'enfronta l'Estat com els compromisos amb Europa.

Sáenz de Sanatamaría ha assenyalat que la democràcia espanyola es troba en un moment “molt important” i ha considerat que “cada partit ha de saber respondre a l'interès generals”. “Espanya necessita un govern, els ciutadans esperen una resposta i apel·lo a responsabilitat compartida de tots”, ha manifestat, per afegir que després de dues eleccions “els resultats han estat clars”.

Durant la seva compareixença, també ha valorat positivament la reunió de dimecres entre el president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, i el president de Ciutadans, Albert Rivera, destacant que es va fer “una primera passa positiva”. Malgrat això, ha subratllat que “cal seguir avançant”, però ha expressat el seu convenciment que hi ha “molts punts” en què les dues formacions poden arribar a una entesa. “Hi ha elements importants de coincidència sobre els que estem treballant”, ha manifestat, tot afegint que “cal fer molta feina i cal fer-la amb prudència”.

Preguntada per la data del debat d'investidura, Sáenz de Santamaría ha explicat que hores d'ara el més important és aconseguir formar un govern estable i que, un cop aconseguit, la resta ja vindrà determinat. “Si tanquem un acord, la data seria immediata”, ha apuntat.

Respecte al Partit Socialista, la vicepresidenta espanyola veu amb bons ulls que el secretari general de la formació, Pedro Sánchez, no s'hagi tancat en banda a mantenir el diàleg amb Mariano Rajoy i ha assegurat que la voluntat del Partit Popular passa per “seguir treballant i intercanviant informació” amb el líder socialista. “Ho tenim molt present”, ha conclòs.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.