Política

Rajoy retreu al PSOE que no s'obrís al diàleg per fer la gran coalició

El president del govern espanyol en funcions Defensa que la seva proposta d'um acord PP-PSOE-C'S era “la millor” per Espanya

Afirma que per sort pels espanyols no ha fructificat un govern d'esquerres

El president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, ha assenyat el lider del PSOE, Pedro Sánchez, com el màxim responsable que s'hagin de repetir les eleccions general. “No ha estat possible arribar a un acord de govern perquè el partit socialista no va voler, la interlocució no va ser possible. Respecto la posició de tothom però això ho hem de corregir. No pot ser que els dos grans partits no dialoguin perquè un no vol”. En la compareixença posterior a la reunió que ha mantingut aquest dimarts a la tarda amb el rei al palau de la Zarzuela, ha comunicat a Felip VI que no comptava amb la majoria suficient per superar la investidura.

Rajoy ha tornat a defensar que el mandat que va sortir de les urnes el 21 de desembre “era clar”: un govern de coalició. “Crec que la millor opció era una acord entre el PP i PSOE i també Ciutadans. Era la proposta més raonable, la millor per Espanya, perquè estaria format per partits que en temes fundamentals, com la unitat d'Espanya i la igualtat de tots els espanyols, pensem el mateix. Seria un govern coherent”.

Rajoy també ha assenyalat que “per sort per a Espanya” no s'ha conformat un govern d'esquerres, cosa que en qualsevol cas, ha dit, “no era previsible”.

Suport del PP

Rajoy ha volgut subratllat que compta amb el suport del seu partit i ha assegurat que no s'ha plantejat posar-se a un costat.

Rajoy ha assenyalat a més que la seva missió ara és la de guanyar-se la confiança de “cada vegada més” espanyols i ha assegurat que treballarà “intensament” per aconseguir-ho, perquè creu en el que fa.

El líder del PP ha donat les gràcies als militants i votants del partit pel suport que li han donat en aquests quatre mesos que han estat “per a tots” -també per als populars- “difícils”.

“Crec que aquest partit no s'ha deixat portar per l'ansietat, que és una mala consellera, ni s'ha apuntat al carrusel d'ocurrències que hem vist en aquests mesos”, ha dit Rajoy, que ha afegit que els militants del PP s'han comportat “com el que són, persones serioses”, i per això està “orgullós” d'ells i els dóna les gràcies.

Amb la vista posada ja en les eleccions, Rajoy ha dit que és “realista” i “optimista” sobre la campanya electoral i els resultats que pugui obtenir el seu partit.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.