Política

C's exigeix a Puigdemont que triï entre demanar la independència o negociar el document que va portar a Rajoy

Arrimadas “dubta” que els actuals presidents de la Generalitat i d'Espanya siguin “les persones adients per solucionar el que passa a Catalunya”

La presidenta del grup de C's al Parlament, Inés Arrimadas, ha reclamat aquest dijous al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que esculli entre demanar la independència per a Catalunya o negociar els més de quaranta punts i reivindicacions que va incloure en el document que va portar a la seva reunió amb el president espanyol, Mariano Rajoy. “Ha de decidir què vol fer, les dues coses són incompatibles”, ha sentenciat Arrimadas en roda de premsa, tot reclamant que el cap de l'executiu català “torni a la realitat” i abandoni la “via morta” del sobiranisme. A més, la líder de C's ha assegurat que el seu partit “dubta” que tant Rajoy com Puigdemont “siguin les persones adients per solucionar el que passa a Catalunya”.

La reunió que Carles Puigdemont i Mariano Rajoy van mantenir dimecres a la Moncloa ha estat “celebrada” per la líder de C's a Catalunya, en tant que “el diàleg sempre és bo”. Però en entrar a valorar el contingut, Arrimadas ha mostrat discrepàncies tant amb el cap de l'executiu català com amb el del govern espanyol.

Inés Arrimadas ha recordat que molts dels 23 punts que Artur Mas va portar a Rajoy en la seva darrera reunió eren “compartits” per C's. I en aquest sentit, ha explicat que està “convençuda” que, després d'analitzar els 46 que va presentar Puigdemont a la reunió de dimecres, el seu grup i el govern podran estar d'acord en gran part de “les reivindicacions legítimes que milloren la vida dels catalans”.

El que no li ha semblat tant bé a Arrimadas és, justament, que el president de la Generalitat porti a Moncloa aquestes demandes i, en paral·lel, vulgui un estat independent per a Catalunya. “Puigdemont ha de triar i decidir si demanar aquestes reivindicacions legítimes i tenir suport de l'oposició a Catalunya i potser d'un futur govern, o demanar la independència”, ha sentenciat, tot afegint que amb el seu discurs, el president català “està enganyant a la seva gent” perquè “demana la independència i demana coses com qualsevol altra comunitat autònoma”. “Ha de triar, no és compatible”, ha etzibat.

D'altra banda, però, Arrimadas ha posat en dubte que si el que es vol és buscar millores per als catalans, els dos presidents siguin els millors actors per a negociar. “Fa temps que li demanem a Rajoy que faci de president del govern, i ha trigat tant que dubtem molt que sigui la persona adient per solucionar el que passa a Catalunya. Però també dubtem que Puigdemont hagi anat a la Moncloa amb la intenció de solucionar el que està passant, perquè ha demanat la independència”, ha conclòs.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.