Política

Puigdemont regala a Iglesias un còmic biogràfic sobre Andreu Nin

El president del govern rep el líder de Podem al Palau de la Generalitat

Iglesias, disposat a parlar de tot amb Puigdemont

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, es reuneixen aquesta tarda al Palau de la Generalitat per parlar de la situació política en plenes negociacions per a la investidura espanyola. Iglesias ha declarat estar disposat a parlar de tot i ha afirmat que és per a ell un “honor” reunir-se amb el president català.

El líder de la formació morada ha arribat amb un quart d'hora de retard, passades les cinc de la tarda, en un microbús. Ho ha fet sota una intensa pluja i acompanyat per una delegació del partit, on també hi ha la diputada del Congrés Irene Montero.

En declaracions als periodistes, Iglesias ha explicat que aquesta trobada és per parlar de política i ha afirmat que és bona perquè “normalitza la relació entre polítics d'opcions diferents”. A més, ha assegurat que per a ell és un “honor” veure's amb el president de la Generalitat.

Preguntat per si a la reunió s'abordarà la celebració d'un referèndum a Catalunya –que defensa Podem i que reclama la Generalitat–, ha respost que està disposat a parlar de tot: “Cap tema no està exclòs” de la reunió.

Puigdemont ha regalat a Iglesias una biografia del líder trotskista Andreu Nin en forma de còmic amb la dedicatòria: “Per a Pablo com a agraïment perquè conegui millor la biografia d'algú que ha expressat molt bé el compromís de l'obrerisme català en la lluita pels drets nacionals com a indissociables del projecte social”. Iglesias ha reconegut que li feia molta il·lusió rebre aquest obsequi i ha bromejat dient que normalment és ell qui fa regals.

El còmic Andreu Nin: Seguint les teves passes, de l'il·lustrador i dissenyador Lluís Juste De Nin, explica la trajectòria de qui va ser sindicalista de la CNT, líder d'Esquerra Comunista i més tard del Partit Obrer d'Unificació Marxista (POUM) i finalment conseller de Justícia de la Generalitat, l'any 1936. El 1937, segons explica el relat gràfic, va ser segrestat per la policia política soviètica i va morir assassinat.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.