Política

Podem consultarà a les bases si volen donar suport al govern PSOE-C's

La consulta es farà entre el 14 i el 16 d'abril i els resultats es faran públics el dilluns 18

Iglesias assegura que van sortir “decepcionats” de la reunió a tres d'aquest dijous on assegura els van dir “que no a tot”

El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha anunciat aquest divendres que la seva formació “consultarà a les bases” quins són els passos que han de seguir en la negociació amb el PSOE i Ciutadans per intentar un pacte de governabilitat per a Espanya. La consulta es realitzarà la pròxima setmana, entre el 14 i el 16 d'abril i els resultats es donaran a conèixer el dilluns 18. Es farien dues preguntes. La primera seria per saber si les bases estarien disposades a donar suport “a un govern basat en el pacte Rivera-Sánchez”. La segona, si s'està d'acord amb la proposta de canvi proposada per Podem, En Comú Podem i En Marea.

La reunió executiva de Podem s'ha reunit aquest divendres al matí per analitzar “les conclusions” que l'equip negociador encapçalat per Iglesias va treure de la trobada a tres bandes que van mantenir aquest dijous amb el PSOE i Ciutadans. Iglesias ha assegurat en roda de premsa que de la reunió a tres van sortir “decepcionats” per la negativa tant de PSOE com de Ciutadans de cedir sobre l'acord a que els dos van arribar fa unes setmanes.

Segons Iglesias, el PSOE va rebutjar de nou intentar explorar un govern progressista, mentre que Ciutadans es va negar a formar govern amb Podem i a modificar, més enllà de simples “retocs” el pacte de govern PSOE-C's. “Volem ser clars i honestos amb els ciutadans”, ha assegurat abans d'anunciar que celebrarien una consulta perquè les bases decidissin què fer a partir d'ara. “Les bases establiran el mandat que estem obligats a seguir”, encara que això vulgui dir que “alguns haguem d'assumir la nostra responsabilitat política”, ha dit. En aquest sentit, depenent del resultat de la votació també es pot obrir la possibilitat de l'abstenció al govern PSOE-C's.

Iglesias ha negat que el fet d'organitzar una consulta vulgui dir trencar fins el dia 18 les negociacions amb les altres formacions.

Iglesias ha assegurat que van anar a la reunió amb 20 propostes, amb les quals considera que Podem “han cedit molt” tant pel que fa a la formació d'un govern de coalició com a la línia programàtica que han defensat fins ara.

Preguntat per com havia cedit Podem sobre Catalunya, Iglesias ha fet referència a la primer reunió que aquest dijous van mantenir Xavier Domènech i Miquel Iceta, del qual ha lloat la seva figura política i de diàleg. De fet, ha considerat que hi hauria d'haver més polítics com Iceta, disposats a dialogar per intentar arribar a un acord. En aquest sentit, Iglesias ha assegurat que si s'accepta dialogar sobre una qüestió, en aquest cas del referèndum, ja s'està cedint perquè t'obres a intentar buscar un camí comú.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.