Política

La CUP, sobre la denegació de les cautelars a Juvillà: “No ens ha sorprès, però això no vol dir que sigui normal”

Pellicer diu que la “gestió” de la pèrdua de l’escó “no ha estat la que havia de ser”

El diputat de la CUP-NCG Xavi Pellicer ha carregat contra la decisió del Tribunal Suprem de denegar la suspensió cautelar de la retirada de l’acta de diputat a Pau Juvillà. Tot i que ha reconegut en una roda de premsa que encara estan estudiant el text del TS, conegut aquest mateix dimarts, Pellicer ha criticat la “situació anòmala que diu molt de la falta d’elements democràtics” del cas que afecta Juvillà. “No ens ha sorprès, però això no vol dir que sigui normal”, ha subratllat després que l’alt tribunal hagi rebutjat suspendre la retirada de l’acta del lleidatà.

Juvillà va ser condemnat a inhabilitació per no haver retirat uns llaços grocs del seu despatx quan era regidor a Lleida durant unes eleccions espanyoles en què, com ha recordat Pellicer, la CUP no s’hi presentava. Arran d’això, la Junta Electoral Central (JEC) va decidir retirar-li l’escó tot i que la sentència encara no és ferma i el Parlament, malgrat aprovar sengles dictàmens que mantenien l’acta a Juvillà, ha acabat acatant la decisió de la JEC. Per això, Pellicer ha lamentat que “la gestió no ha estat la que havia de ser”.

Crida a Europa

Pellicer ha recordat que el recurs contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) “continua endavant” i ha assegurat que duran el cas “fins a les instàncies europees” per tal de defensar els drets de Juvillà. A més, ha explicat que han demanat a la Mesa del Parlament que “denunciï davant d’organismes internacionals” el que consideren una “vulneració” de les funcions del Parlament. Ho han sol·licitat després que el Tribunal Constitucional hagi anul·lat acords de la cambra sobre l’autodeterminació, l’amnistia i els drets civils i polítics. “No se’ns permet ni tan sols parlar d’autodeterminació”, ha deplorat.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.