Política

El Suprem denega suspendre cautelarment la retirada de l’escó a Pau Juvillà

Els magistrats subratllen que els acords de la JEC segueixen la doctrina del propi tribunal per causes d’inelegibilitat sobrevinguda

Consideren que les al·legacions del diputat de la CUP inhabilitat són “genèriques i allunyades de l’examen dels acords”

El Tribunal Suprem (TS) espanyol ha desestimat la petició de suspensió cautelar dels acords de la Junta Electoral Central (JEC) que van suposar la retirada de l’acta al diputat de la CUP al Parlament Pau Juvillà.

El Suprem assenyala que els acords de la JEC segueixen la doctrina fixada pel propi tribunal en casos similars. En aquest sentit, els magistrats recorden que l’acord de la Junta Electoral Central de 20 de gener va declarar que concorria en Juvillà la causa d’inelegibilitat sobrevinguda de l’article 6.2 b) de la llei electoral (LOREG), per haver estat condemnat per sentència no ferma del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el desembre passat a sis mesos d’inhabilitació i a 1.080 euros de multa per desobediència.

Els magistrats destaquen que les al·legacions de Juvillà en la petició de mesura cautelar són “genèriques i allunyades de l’examen dels acords” de la JEC, per la qual cosa no veuen raons per canviar el criteri que ja va fixar en casos anteriors on es va apreciar per la JEC la mateixa causa d’inelegibilitat sobrevinguda.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.