Política

Òmnium qualifica el judici de procés “vergonyós que no és altra cosa que un judici a la democràcia”

El seu vicepresident, Marcel Mauri, creu que els escrits suposen una “criminalització de la mobilització popular transformadora”

Des d’Òmnium, el seu vicepresident, Marcel Mauri, ha explicat en resposta als escrits d’acusació que es tracta d’un procés “vergonyós que no és altra cosa que un judici a la democràcia”. Davant els delictes que la Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat acusen al president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i pel que demanen 17 anys de presó i 8 anys, respectivament, Mauri ha qualificat “d’atac sense precedents” al sistema de drets i llibertats de tota la ciutadania, i ha afirmat que els escrits suposen una “criminalització de la mobilització popular transformadora”. Mauri ha acusat el govern de Pedro Sánchez d’agreujar el conflicte i no presentar una solució política, i ha demanat una resposta “majoritària i unitària” del conjunt de la societat en el moment “més greu” de la democràcia espanyola.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.