Política

Reaccions a la petició de penes de la Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat

Puigdemont assegura que l’Estat exerceix “venjança” i defensa que Europa no pot ser-ne “còmplice amb el seu silenci”

Entitats socials, partits i diferents representants del món polític català han expressat les seves reaccions després de fer-se públic el contingut de l’escrit que han presentat la Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat contra els polítics independentistes.

Un dels primers a fer pública la seva opinió ha estat Carles Puigdemont. L’expresident ha assegurat aquest divendres que l’Estat “en el seu conjunt, des del rei fins a la fiscalia, continua exercint venjança contra un Govern, un Parlament i una bona part de la població”. Així ho ha expressat a través d’un vídeo-comunicat després de conèixer les acusacions de la fiscalia i l’Advocacia de l’Estat. Davant les penes sol·licitades, Puigdemont ha defensat que “Europa no pot ser còmplice, amb el seu silenci, d’aquest abús” i cal “adreçar la veu al món”. “Tenir presos polítics és una vergonya; fer un judici polític, perseguir i condemnar persones per la seva acció política és traspassar totes les línies vermelles”, ha conclòs.

En el comunicat, Puigdemont ha apel·lat Europa i de forma més concreta “els demòcrates” de l’estat espanyol a alçar la veu. “Us necessitem, us volem sentir en un moment en què l’Estat de dret perilla, en què Europa corre el risc de perdre credibilitat com a espai que protegeix les llibertats i els drets civils i polítics”, ha afirmat.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.