Política

política

formació de govern

Rajoy insta el PSOE a donar una sortida si es nega a investir-lo

Aquesta setmana contactarà amb els socialistes

C's fa la primera concessió al PP i elimina el nom de Bárcenas del pacte

El president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, va advertir ahir al PSOE que si no l'investeix haurà de donar una sortida. “Si no ho fa, anirem a eleccions per Nadal, i crec que seria un disbarat”, va argumentar el candidat del PP, que contactarà aquesta setmana amb els socialistes. Avui, les delegacions del PP i de C's tornaran a asseure's a la taula de negociacions amb la intenció de tancar un acord aquesta setmana, després que el partit de Rajoy hagués acceptat el pacte contra la corrupció que va imposar-li la formació taronja. Un pacte de sis punts, un dels quals era la creació d'una comissió d'investigació parlamentària sobre el presumpte finançament irregular del PP, l'anomenat cas Bárcenas. Segons informava ahir el diari El Mundo, el nom de Bárcenas hauria estat eliminat del pacte, fet que suposa la primera concessió del partit d'Albert Rivera al PP. En la roda de premsa que va oferir després de la reunió que va mantenir la setmana passada amb Rajoy, Rivera va dir que el PP acceptava signar “la literalitat” del document, però sembla que al text que van signar els portaveus del PP i C's, Rafael Hernando i Juan Carlos Girauta, respectivament, es van treure les paraules “cas Bárcenas”.

Preocupació al PNB

D'altra banda, el PNB va advertir ahir que la suma de C's i el PP en un possible govern espanyol podria suposar “l'estocada definitiva i irreversible a l'autogovern basc”. Els nacionalistes bascos, en plena campanya per a les eleccions al Parlament de Vitòria del 25-S, van manifestar la “preocupació política” que els genera el fet que a Madrid “comenci a formar-se un projecte de govern que pot aglutinar el PP i C's”.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.