Política

política

formació de govern

El PP admet que el suport de C's no és suficient i insta el PSOE a actuar amb responsabilitat

Rafael Hernando demana als socialistes que s'abstinguin perquè els ciutadans “no es mereixen noves eleccions”

El portaveu popular assegura que el seu partit acudeix a la negociació amb el desig que l'acord s'acabi convertint en un pacte de govern

El portaveu del grup popular al Congrés, Rafael Hernando, ha assegurat que el pacte que el PP va començar a negociar amb Ciutadans per a la investidura de Mariano Rajoy, fins i tot i sent “transcendental”, no és suficient per aconseguir superar la votació. És per aquest motiu que ha apel·lat al PSOE i al seu secretari general, Pedro Sánchez, a passar del ‘no' a l'abstenció.

En una roda de premsa al final de la signatura de l'acord amb Ciutadans per iniciar les negociacions del suport del partit taronja a la investidura, Hernando ha opinat que “ja no són temps per teatrets”. “Quan algú insisteix en vetos i bloquejos, no està dient un ‘no' al PP, sinó a les expectatives de moltíssims espanyols”, ha advertit.

El popular ha insistit que els socialistes tenen la clau i han d'actuar amb responsabilitat perquè els espanyols “no es mereixen noves eleccions”.

Hernando ha assegurat que segueix intentant un contacte amb Pedro Sánchez i que espera que “es posi, és indispensable”. “No pot estar tot el dia de viatge”, ha apuntat.

El portaveu popular ha dit que a canvi de la seva abstenció, el PP ofereix al PSOE la possibilitat de “ser útil” als seus votants, de negociar els compromisos que va assumir amb ells al presentar-se a les eleccions.

Segons la seva opinió, el ‘no' que manté Pedro Sánchez a la investidura de Rajoy significa que segueix sense entendre el que els votants li van dir a les eleccions el juny, ni el que van dir sobre els altres.

“Un ‘sí' al senyor Rajoy. Quina part d'aquest ‘sí' no ha entès el senyor Sánchez?”, ha preguntat.

El portaveu del PP ha assegurat que al seu partit li hagués agradat parlar amb el dirigent socialista sobre la data de la investidura abans d'anunciar-la i que “és la que és” perquè corre pressa formar govern i prendre mesures, no perquè unes terceres eleccions fossin a caure el 25 de desembre: el PP. Hernando ha garantit que la seva formació “no pensa” en aquesta possibilitat.

En aquest context, no ha volgut comentar el missatge que ahir va llançar el seu company de files, Xavier García Albiol, preguntant-se si Pedro Sánchez tindrà “els nassos” d'enviar als espanyols a votar el Dia de Nadal. “Això és molt seriós”, ha respost Hernando.

El PP desitja un pacte de govern

Rafael Hernando s'ha mostrat confiat en arribar “a un gran acord per a un pacte d'investidura que desitjaríem que es convertís en un pacte de govern”.

El portaveu del PP ha garantit que el seu partit treballarà “amb generositat i ment oberta i pensant en els interessos dels espanyols” .

“Anem pas a pas, estem al principi d'un gran acord, com diria Bogart”, ha apuntat.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.