Política

El PSOE veu “estranya” la data de la debat

El líder socialista a Castella i Lleó tem que la negativa dels socialistes a facilitar la investidura de Rajoy pot provocar que siguin acusats de “robar el Nadal”

Albiol repta Sánchez a enviar els ciutadans a unes noves eleccions el 25 de desembre

El socialistes han qualificat aquest dijous d'“estranya” la data anunciada per la presidenta del Congrés, Ana Pastor, per a la celebració del debat d'investidura de Mariano Rajoy, sobretot perquè el candidat popular ha tingut 20 dies des que el rei li va encarregar la formació de govern i 53 des de les eleccions del 26 de juny.

Fonts del PSOE citades per Europa Press, han remarcat, no obstant, que si Rajoy està disposat a sotmetre's a una votació d'investidura d'aquí a dues setmanes és “perquè ho tindrà clar i disposarà dels suports”.

Les mateixes fonts han descartat que aquests suports vinguin dels socialistes, que insisteixen que votaran en contra del candidat popular. El mateix secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va tornar a descartar ahir dimecres l'abstenció del seu partit per permetre que Rajoy superi la segona votació d'investidura.

El líder del PSOE a Castella i Lleó, Luis Tudanca, ha advertit que el no dels socialistes a la investidura pot provocar que Sánchez sigui acusat de “robar el Nadal” als espanyols, ja que unes hipotètiques terceres eleccions se celebrarien el 25 de desembre.

“Ja veig els propers editorials: «O Pedro s'absté o ens robarà el Nadal», i el caricaturitzaran com el Grinch”, ha manifestat Tudanca en referència al conte nadalenc on aquest personatge manlleva el Nadal.

Albiol avisa Sänchez que s'arrisca a unes eleccions per Nadal

Els temors de Tudanca no han trigat en confirmar-se. Càrrecs del PP ja estan fent campanya a les xarxes socials per advertir el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, que s'arrisca a provocar unes eleccions per Nadal si manté la seva negativa a permetre la investidura de Rajoy.

El senador i coordinador general del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, ha estat un dels primers a utilitzar l'amenaça de la jornada electoral en Nadal per llançar un missatge directe al líder socialista. “A veure si té 'nassos' d'enviar a 36. 000. 000 d'espanyols a repetir eleccions el dia de Nadal”, ha dit en un missatge a Twitter .

La diputada del PP Pilar Marcos ha utilitzat la mateixa plataforma per fer un comentari en el mateix sentit: “És clar que Mariano Rajoy no vol repetir les eleccions. Ningú voldrà votar per Nadal i en tercera repetició!”.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.