Política

POLÍTICA

FORMACIÓ DE GOVERN

Unes hipotètiques terceres eleccions se celebrarien el dia de Nadal

Aquest seria el calendari si Rajoy no supera les dues votacions del debat d'investidura, el 31 d'agost i el 2 de setembre, i no es presenta cap més candidat en els dos mesos següents

La campanya començaria el 8 de desembre i la jornada de reflexió seria el 24 de desembre

Si el president del govern espanyol no és investit després del debat d'investidura que començarà el proper 30 d'agost, la nova convocatòria d'eleccions se celebraria el 25 de desembre, dia de Nadal.

Això passaria si Rajoy no aconsegueix els suports necessaris en la primera votació, el 31 d'agost, o la segona, el 2 de setembre, on només li caldria una majoria simple.

Si el candidat popular fracassa en el seu intent de ser reelegit la llei estableix un període de dos mesos on, si no hi ha cap altre candidat, les Corts es dissolen de forma automàtica i es convoquen noves eleccions.

Passat aquest termini hi ha un període de 54 dies entre la convocatòria i els comicis. Sobre el calendari, això suposaria que se celebrarien el dia de Nadal, que aquest any cau en diumenge.

També sobre el calendari, això implica que la campanya electoral començaria el 8 de desembre, en ple pont de la Constitució. La jornada de reflexió, d'altra banda, tindria lloc el 24 de desembre. Probablement, la formació de les noves Corts tindria passat Reis.

La presidenta del Congrés, Ana Pastor, no ha entrat a valorar la data del debat ni la data d'uns nous comicis i s'ha limitat a dir que per fixar el calendari ha tingut en compte el mateix que “la resta d'espanyols, la necessitat que Espanya tingui un govern com abans millor”.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.