Política

POLÍTICA

ERC insta PSOE i Podem a buscar una majoria alternativa que permeti un referèndum a Catalunya

Ester Capella afirma que donaran suport a un executiu que permeti una consulta en un termini d'un any

La diputada republicana demana que sigui un govern que faci “polítiques d'esquerra de veritat” i derogui les lleis que afecten “drets fonamentals i socials”

La diputada d'ERC al Congrés Ester Capella ha instat aquest dijous a PSOE i Podem a explorar una majoria alternativa “progressista” que, entre d'altres condicions per tenir el suport dels republicans, hauria de permetre la celebració d'un referèndum d'independència a Catalunya.

En declaracions als mitjans durant una visita a les Festes del barri de Gràcia de Barcelona acompanyada pel líder republicà a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, Capella ha denunciat “la paràlisi de les institucions de l'Estat”.

La diputada ha recalcat que “hi ha una possibilitat de desallotjar a la dreta del govern de l'Estat” i que aquesta passa per un govern d'esquerres amb PSOE i Podem.

Capella ha volgut deixar clar que les “condicions” del seu partit per donar suport a aquests partits és que aquest “govern d'esquerres ha de ser amb polítiques d'esquerres de veritat” i ha de derogar les lleis impulsades pel PP que “afectin drets fonamentals i socials”.

Però, sobretot, la condició “prioritària” és que permetin la celebració d'un referèndum a Catalunya en el termini d'un any, amb una pregunta amb resposta binària sobre la independència.

“Les condicions estan sobre la taula, està a les mans d'aquests dos partits possibilitar un govern de progrés en aquest país”, ha dit.

Capella ha assegurat que a ERC “mai no li ha fet por la democràcia” i està “disposada a fer possible un govern d'esquerres a l'Estat si és possible un referèndum a Catalunya i que es respecti el que els catalans estan demanant des de fa temps”.

Solidaritat amb Forcadell

Tant Capella com Bosch han manifestat el seu suport a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que aquest dijous ha rebut la notificació del Tribunal Constitucional (TC) que l'avisa de possibles responsabilitats penals per la votació de les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent.

Bosch ha destacat que Forcadell “ha complert amb la democràcia” i s'ha mostrat convençut que “continuarà complint amb les seves obligacions respecte del poble de Catalunya i el mandat democràtic”. El republicà ha animat la presidenta de la Cambra a emparar-se en una futura legislació catalana i no en l'espanyola.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.