Política

política

formació de govern

Rajoy: “Estic en condicions d'anar al debat d'investidura”

El president del govern espanyol assegura que avui han donat “un pas decisiu” i veu “bona disposició” en Ciutadans de cara a la investidura

Confirma que manté contactes amb els líders de Coalición Canaria per sumar més vots

El president del govern espanyol en funcions i del PP, Mariano Rajoy, ha valorat molt positivament la reunió que ha mantingut amb el líder de Ciutadans (C's), Albert Rivera, aquest dijous al Congrés dels Diputats.

“Avui hem donat un pas decisiu: demà iniciarem negociacions perquè hi hagi el suport de C's al candidat popular a la investidura”, ha indicat en una compareixença davant els mitjans pocs minut després que Rivera hagi anunciat que el popular s'havia compromès a acceptar la literalitat del “pacte anticorrupció” presentat per la formació taronja.

El president espanyol ha confirmat que aquesta mateixa tarda parlarà amb la presidenta del Congrés, Ana Pastor, Parlament “per informar-la de l'estat de les negociacions amb els diferents partits polítics” i li dir-li que està “en condicions d'anar al debat d'investidura quan ella ho cregui convenient”. Ha aclarit fins ara no s'hi veia en condicions perquè “a una sessió d'investidura no s'hi pot anar quan no es té la certesa absoluta que no se'en sortirà investit; és per això que ara vaig a la sessió d'investidura”.

Rajoy ha explicat que avui també ha parlat amb el president del govern de Canàries “per intentar arribar a una entesa i sumar més vots de cara a la investidura”.

Així mateix, ha expressat la seva intenció de parlar “en les properes hores” amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, per demanar-li “la seva col·laboració” perquè pugui haver-hi un nou govern o, ja que fins i tot amb el suport de Ciutadans i Coalición Canaria, encara no sumaria la majoria necessària per superar el debat. En cas contrari, ha emplaçat el socialista a plantejar “l'alternativa que consideri”.

En la seva opinió, si la investidura no tira endavant i cal convocar unes noves eleccions, “seria una fracàs sense pal·liatius de les negociacions polítiques”.

El candidat a la investidura ha expressat el seu desig que aquest procés conclogui amb “la major celeritat possible” perquè hi ha “qüestions urgents” com els pressupostos, els compromisos sobre el dèficit amb la Comissió europea o l'aprovació del sostre de despesa.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.