Política

política

formació de govern

El PP “autoritza” Rajoy a negociar amb Ciutadans

El líder popular precisa que durant la reunió del Comitè Executiu no s'ha parlat de les condicions plantejades pel partit de Rivera

El Comitè Executiu Nacional del PP ha donat “carta blanca” aquest dimecres al líder del partit, Mariano Rajoy, per negociar amb Ciutadans.

En una roda de premsa al final de la reunió que el Comitè Executiu Nacional del PP –format per la cúpula del partit i els barons regionals– ha mantingut a Madrid per abordar les condicions del partit d'Albert Rivera per a la investidura, el mateix Rajoy ha confirmat que el comitè l'ha “autoritzat” a ell i a la direcció del partit per iniciar les converses amb C's.

“Vull agrair al comitè executiu del partit que hagi autoritzat la negociació amb Ciutadans. Lluitarem per tenir un govern”, ha subratllat.

Preguntat per si l'inici de les negociacions suposa que el PP accepta les condicions plantejades pel partit taronja, el líder popular ha precisat que durant la reunió no s'ha parlat d'aquests requisits previs, sinó que el partit l'ha “facultat” per negociar amb Rivera.

Rajoy ha apuntat que “mentre no se'ns demani res que perjudiqui els interessos dels espanyols i la constitució ho podem acceptar”. “L'important és que hi hagi un govern ja”, ha reblat.

Rajoy ha explicat que estan mantenint contactes amb Coalició Canària per obtenir el seu vot i, “si tot surt bé, el PP tindria 170 vots”. Ara bé, ha recordat que aquests no serien suficients per superar el debat d'investidura: “Caldrien almenys 11 abstencions”, ha assenyalat.

El president del govern espanyol en funcions ha advertit que si la seva investidura no tira endavant “el més probable seria la repetició d'eleccions”. En aquest context, ha assenyalat que “des de la II Segona Guerra Mundial cap país no ha repetit les eleccions dues vegades”.

Ha assegurat que “els reptes són molts i molt importants. Calen socis i fer pinya per superar-los”. “Espanya necessita un acord per formar govern, i per tant un acord d'investidura. És un disbarat prolongar aquesta situació, ha afegit.

Rajoy ha defensat que la responsabilitat de l'actual bloqueig polític “no pot ser només del PP”. “Ciutadans ha donat un pas, el PSOE cap. Sense aquest pas no es pot desbloquejar la situació”, ha etzibat.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.