Política

política

formació de govern

Miquel Iceta anuncia que els socialistes donarien suport a un candidat alternatiu a Rajoy

El primer secretari del PSC defensa la decisió de Pedro Sánchez de no facilitar la continuïtat de Mariano Rajoy al govern espanyol

El líder socialista proposa un candidat del PP, un independent o un candidat d'un altre partit

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha defensat la decisió de Pedro Sánchez de no facilitar la continuïtat de Mariano Rajoy al govern espanyol després que Ciutadans hagi anunciat les seves condicions per donar suport a la investidura del president espanyol en funcions. En declaracions a El País, Iceta ha assegurat que “no ha canviat res” perquè els socialistes es replantegin el ‘no' al PP malgrat la “pressió” de Ciutadans.

No obstant, el líder del PSC s'ha mostrat obert a que els socialistes donin suport a un candidat alternatiu a Rajoy per poder desbloquejar la investidura. En aquest sentit, Iceta proposa tres opcions: un candidat del PP, un independent o un candidat d'un altre partit.

Així doncs, Miquel Iceta ha recordat que el ‘no' a Rajoy es va adoptar per unanimitat durant el comitè federal del partit. “No ha canviat res perquè ens ho replantegem i cal veure quins suports és capaç d'aconseguir Rajoy”, ha assenyalat.

El primer secretari del PSC ha dit que si els 85 diputats socialistes es mantenen en aquest plantejament i Rajoy no fos investit, s'obriria “un nou escenari” i l'alternativa al PP, ha afegit, no passaria necessàriament perquè Sánchez explori de nou un pacte amb Ciutadans o amb Podem.

Així mateix, en declaracions posteriors a RAC1 Iceta s'ha rebel·lat “contra la idea que la presidència de Rajoy és ineluctable i que l'alternativa és o Rajoy o terceres eleccions”. “Jo crec que l'alternativa és molt més diversa”, ha insistit. El líder del PSC considera “absurd” que Ciutadans vulgui posar pressió al PSOE ja que, segons ha apuntat, “qui té l'encàrrec és Rajoy i a qui se li ha de preguntar és a Rajoy”.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.