Política

política

formació de govern

Rivera imposa sis condicions a Rajoy per negociar el sí a la investidura

El líder de Ciutadans assegura, però, que “sense data i hora d'investidura” no s'asseuran en una taula de negociació

Apartar imputats de càrrecs públics, la supressió d'aforaments, la limitació de mandats i una nova llei electoral són algunes de les condicions per negociar

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha anunciat aquest dimarts que estaria disposat a votar que sí a la investidura de Mariano Rajoy si, en primer lloc, el president del govern espanyol en funcions estableix “data i hora d'investidura” i, en segon lloc, si el PP accepta sis condicions “de regeneració democràtica”.

Així, ha explicat que després de 41 dies de bloqueig, la directiva de Ciutadans ha acordat fer un pas més per intentar “desencallar un bloqueig institucional que no es mereixen els espanyols”. I per això ha exigit a Rajoy posar “data i hora a la investidura”. “No podem negociar amb un no candidat”, ha explicat.

Un cop hi hagi dia i hora, Ciutadans està disposat a seure en una taula de negociació per concretar “sis condicions de regeneració democràtica” que han de ser “condició sine qua non per al nou govern d'Espanya”. Segons Rivera aquesta sis condicions són: la separació immediata de qualsevol càrrec públic que hagi estat imputat, eliminar els aforaments, una nova llei electoral que contingui llistes desbloquejades i més proporcionalitat de vots, acabar amb els indults per corrupció política, limitació de mandats i creació d'una comissió parlamentària per investigar el cas Bárcenas i el presumpte finançament il·legal del PP.

La proposta ha estat aprovada aquest dimarts en l'executiva de Ciutadans i Rivera se la plantejarà directament al president Mariano Rajoy a la reunió que tenen prevista aquest dimecres al Congrés.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.