Política

Formació d'un nou govern a Espanya

C's avisa que si no hi ha govern ni pressupostos a l'octubre la UE deixarà Espanya sense fons estructurals

El partit ratifica la decisió de presentar-se a les eleccions basques i gallegues

El secretari general del Grup Parlamentari Ciutadans, Miguel Gutiérrez, ha advertit que si la presidenta del Congrés, Ana Pastor, no fixa una data per a la investidura “no hi haurà govern; i si no hi ha govern no hi haurà pressupostos”, amb la qual cosa Espanya serà multada per la Unió Euroepa (UE) “i els fons estructurals quedaran congelats”. Gutiérrez ha recordat que estan en joc 6.000 milions d'euros si no hi ha uns pressupostos aprovats a mitjan octubre.

Així, Gutiérrez ha assegurat que C's està disposat a parlar amb Rajoy dels temes urgents, que són “el sostre de despesa i els pressupostos”. En aquest sentit, ha assegurat que Albert Rivera anirà a la reunió d'aquesta setmana amb Rajoy “amb la idea d'escoltar què diu el candidat de rei per a la investidura”.

El dirigent de C's ha insistit a posar pressió sobre el PSOE, afirmant que no es pot estar en el “bloqueig permanent” i ha demanat a “altres partits de la Cambra, no només el PSOE, que facin el gest que ja ha fet C's per desbloquejar Espanya”.

D'altra banda, el Consell General del partit ha aprovat que C's concorri a les eleccions basques i gallegues. Amb aquesta decisió ha ratificat l'Executiva Nacional, que ja va aprovar la participació de la formació en aquests comicis, que se celebraran el 25 de setembre. A partir d'ara s'obre el procés per celebrar les primàries i escollir així els dos candidats.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.