Política

Congrés de Diputats

formació de govern

Ciutadans canviarà l'abstenció pel ‘no' a Rajoy si hi ha un pacte entre PP i CDC

Rivera anuncia que votaran en contra que Convergència tingui grup al Congrés perquè no compleix els requisits

El vicesecretari general de Cs rebutja la possibilitat d'un acord dels populars amb qui vol “trencar Espanya”

El vicesecretari general de Ciudadans, José Manuel Villegas, ha avisat aquest dimecres que el seu partit es replantejarà “l'abstenció tècnica” a Mariano Rajoy com a president del govern espanyol en segona votació si es confirma un pacte entre PP i CDC. Així ho ha advertit en roda de premsa des del Congrés després que aquest dimecres les vicepresidències a la Mesa de PP i C's obtinguessin deu vots més dels que sumen els populars i ciutadans.

Per la seva banda, el líder de la formació taronja, Albert Rivera, ha anunciat que els seus representants a la Mesa del Congrés rebutjaran que Convergència (CDC) pugui constituir-se com a grup parlamentari propi perquè no reuneix els requisits que fixa el Reglament de la Cambra.

Rivera ho ha anunciat a les xarxes socials i ho ha confirmat el seu vicesecretari general, José Manuel Villegas. “Convergència es va quedar sense grup parlamentari a les urnes. Ens oposarem a la Mesa si PP vol crear un grup separatista i donar-los 3 milions d'euros”, ha escrit el líder taronja a Twitter .

Villegas ha censurat un possible acord entre els populars i “els que volen trencar Espanya” tot alertant que el seu partit podria tornar al ‘no'. El portaveu de CDC, Francesc Homs, ha negat aquest dimecres un pacte amb els populars a canvi de tenir grup propi i ha recordat que el vot és secret.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.