POLÍTICA
Rigau, sobre el 9-N: “Hi ha idees que no es poden debatre, però sí difondre falsedats
L'exconsellera d'Ensenyament afirma que costa molt entendre que el govern espanyol “vulgui donar lliçons de moralitat i legalitat” i que tot Europa veu que Catalunya té un Estat en contra
L'exconsellera d'Ensenyament Irene Rigau ha considerat que la resolució del TSJC que la manté com a investigada per la consulta del 9N demostra que “hi ha idees que no es poden debatre, però que sí es poden difondre falsedats”.
En una entrevista aquest dimecres a TV3, s'ha referit així a les converses del ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, amb el president de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Daniel de Alfonso.
Rigau ha assegurat que no entén que el PP hagi obtingut més suport electoral el 26-J després que s'hagin difós les conspiracions que van orquestrar per combatre el procés sobiranista. Ha apuntat que seria “altament agressiu, però que no s'ha de descartar”, que Fernández Díaz repeteixi en el càrrec.
Rigau ha afirmat que costa molt entendre que l'Estat “vulgui donar lliçons de moralitat i legalitat”, i ha sostingut que tot Europa pot veure que Catalunya té un estat en contra.
Sobre la condemna que podrien tenir, ha dit que inhabilitar l'expresident Artur Mas seria “un missatge que no es pot liderar un projecte polític crític”.
Rigau ha recordat que el 9-N va comptar amb una gran col·laboració de voluntaris i un lideratge polític que van assumir els seus responsable, tot i que ha negat que s'obligués a ningú a participar. “Ningú va rebre cap reacció per obrir o deixar d'obrir centres. Una ordre com a tal no hi havia. No hi havia res per escrit ni es va penalitzar a ningú”, ha apuntat, i ha dit que la directora d'institut que va declarar haver estat pressionada estava molt polititzada.