Política

El PP diu que Rajoy trucarà Sánchez abans que comenci la ronda de consultes amb Felip VI el dia 25

El vicesecretari d'Organització assegura que faran “la trucada” perquè volen intentar un acord “fins l'últim minut”

El vicesecretari d'Organització del PP, Fernando Martínez-Maillo, ha assegurat aquest dimarts que el president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, trucarà al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, abans que comenci la ronda de consultes amb Felip VI, encara que no ha concretat la data.

“Farem aquesta trucada, la intenció sense cap dubte és la d'intentar-ho fins a l'últim minut, hi ha temps encara, i fins l'últim minut la nostra proposta estarà sobre la taula”, ha afirmat el número tres del PP en declaracions a RNE.

Maillo ha afegit que “el més lògic” és que aquesta trucada es produeixi abans de les consultes -previstes pel dilluns 25 i dimarts 26 d'abril- perquè llavors ja es coneixerà “la postura de cadascú”, però no ha volgut avançar dates concretes i ha assenyalat que “una setmana sembla poc, però és bastant”.

Segons ha dit, el PP manté “la mateixa posició des del primer dia” i no ha participat “en cap paperot”.

Maillo ha considerat que Sánchez ha fracassat en el seu intent de ser president del govern espanyol sense haver guanyat les elecicons, i també ha fracassat Ciutadans, que ha volgut fer president Sánchez “en contra del que havia dit en campanya” -que no donaria suport a un candidat que no hagués guanyat-, ha afirmat Maillo.

Per això, el dirigent popular ha tornat a assenyalar que si PSOE i Ciutadans mantenen el seu acord el normal és que es presentin “en coalició” si hi ha noves eleccions.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.