Política

ICV demana una reunió amb Puigdemont per exposar-li el seu full de ruta

Cid assenyala que el govern “està clarament desorientat, i no té clara la prioritat de les polítiques socials”

El coordinador nacional d'ICV, David Cid, ha anunciat aquest dilluns que el seu partit ha demanat una reunió amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per exposar-li el full de ruta aprovat en la seva recent assemblea, que té com a objectiu promoure un referèndum d'autodeterminació.

En una roda de premsa, David Cid ha precisat avui que la reunió va ser sol·licitada la setmana passada, i que la voluntat d'ICV és que se celebri tan aviat com el president Puigdemont l'accepti i posi data.

Sobre els 100 primers dies de govern presidit per Carles Puigdemont, David Cid ha assenyalat que Iniciativa veu que el govern “està clarament desorientat, i no té clara la prioritat de les polítiques socials”.

En l'àmbit nacional, ha afegit, “fa falta treballar pel referèndum, i entenem que cal intentar aconseguir un gran acord per fer-ho possible”.

En la reunió demanada amb el president de la Generalitat, ICV té la intenció d'exposar-li aquesta qüestió, “per sortir del bucle en el qual està ficat el procés i perquè s'aposti per un referèndum pactat amb l'Estat”, amb “una pregunta clara i binària”.

Pel que fa a l'assemblea general que ahir va celebrar a Manresa (Bages) l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i al fet que les seves bases rebutgessin demanar la “llista única” independentista si s'han de repetir les eleccions generals, el portaveu d'ICV, Ernest Urtasun, ha apuntat que el debat sobre aquesta qüestió “és legítim”.

Segons Urtasun, la decisió sobre si hi ha una llista unitària independentista o no “els correspon prendre-la a ERC i a CDC, mentre que pel que fa a nosaltres, vam expressar ja la nostra voluntat de reeditar la mateixa coalició d'En Comú Podem”.

Precisament pel procés de confluència entre les forces d'esquerra, Urtasun ha valorat positivament el resultat de la consulta interna realitzada aquest passat cap de setmana per Podem, i ha dit compartir la possibilitat “d'explorar un acord amb IU”.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.