Política

Rajoy trucarà Sánchez aquesta setmana i li provarà d'oferir “el que no li va poder oferir” després del 20-D

El president del govern espanyol en funcions considera “un frau” que PSOE i C's es presentin ara com a primera força

El líder del PP reitera la seva disposició a tornar a ser candidat en el cas que calgui repetir els comicis

El president en funcions del govern espanyol i líder del PP, Mariano Rajoy, trucarà aquesta setmana el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, per concertar una cita a La Moncloa on li provarà d'oferir “el que no li vaig poder oferir” en l'oportunitat anterior (23 de desembre) “perquè no va voler parlar amb mi”. En una entrevista a la cadena COPE Rajoy s'ha mostrat especialment crític amb el líder de C's, Albert Rivera i ha assegurat que el fet que PSOE i C's es presentin ara com a primera força a l'Estat és “un frau”. “Van anar separats a les eleccions i de fet el programa del PSOE no tenia res a veure amb el de C's”, ha dit.

Amb tot, ha afirmat que no té cap problema en rebre a La Moncloa Sánchez i a Rivera junts si així ho volen. “Jo trucaré a Sánchez perquè el PSOE és el segon partit, però si vol venir amb el senyor Rivera, que vingui amb qui vulgui”, ha indicat.

Així doncs, Rajoy ha reiterat que la seva postura és “exactament la mateixa” que la que ha manifestat des del 20-D i ha defensat la necessitat d'una gran coalició liderada per ell que permetria, al seu entendre, impulsar amb solvència les reformes que necessita l'Estat.

El líder del PP ha ironitzat sobre l'aliança entre PSOE i C's i ha apuntat que els dos partits estan “en el seu dret” d'anar junts a les eleccions però “no poden dir que van anar junts a les eleccions que ja s'han celebrat perquè és mentida”.

En aquest sentit ha insistit que el PP no s'abstindrà per fer possible una presidència del PSOE i ha recordat que plantejar al PP que digui als seus set milions de vots que s'utilitzaran els seus sufragis per fer president algú altre i derogar el que s'ha fet en quatre anys és “una broma”.

A més, ha reiterat la seva disposició a tornar a ser candidat en el cas que calgui repetir els comicis. “Si el meu partit vol, i hi ha eleccions, mantinc la meva voluntat de presentar-me a les eleccions perquè encara hi ha una tasca per complir i aquí hi ha un grup de persones amb ganes i força”, ha avançat.

També ha admès que bona part dels vots que el PP ha perdut en aquests comicis han marxat pels escàndols de corrupció i s'ha mostrat disposat a “fer el que calgui fer” per revertir la situació. “Aquest és un tema que hem d'eradicar entre tots”, ha conclòs.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.