Política

Ciutadans demana al PSC que traslladi el pacte d'investidura al Parlament

El portaveu de C's al Parlament, Carlos Carrizosa, destaca que sí que preveuen propostes per afrontar la situació política a Catalunya, que el PP “ha deixat podrir”

El portaveu de Ciutadans (C's) al Parlament, Carlos Carrizosa, espera que l'acord entre el seu partit i el PSOE per intentar formar govern tingui translació al Parlament català. Així, i en el transcurs d'una entrevista en el canal de televisió 3/24, Carrizosa ha comentat la decisió adoptada avui pel PSC d'aprovar l'acord entre el PSOE i C's: “Si el PSC, com a partit autònom, veu bé el contingut dels pactes, això vol dir que aquí a Catalunya, parteix de la base que en el que tingui relació amb aquests pactes estarem d'acord”, ha assenyalat el portaveu de Ciutadans.

Ha negat que amb l'acord de governabilitat es vulgui posar fi a la política lingüística d'immersió a Catalunya, sinó que volen promoure el bilingüisme a les comunitats on només es parla espanyol, i el trilingüisme en aquelles en què es parlen dues llengües. A més, ha subratllat que serà cada comunitat autònoma la que decideixi el percentatge de temps i estudi que es dedica a cada idioma.

Carrizosa ha reiterat que a l'acord s'estableix que no és possible un referèndum d'autodeterminació a Catalunya i ha recordat que PSOE i C's sumen 9 milions de vots, una xifra encara més alta si s'afegeixen els 7 milions del PP, per la qual cosa ha afirmat: “No passa res si a una part de la societat no li sembla bé que no hi hagi referèndum”.

En aquest sentit, ha destacat que sí que preveuen propostes per afrontar la situació política a Catalunya, que el PP “ha deixat podrir”.

Amb relació a les declaracions del secretari general de Sortu, Arnaldo Otegi, segons les quals “la millor contribució” que es pot fer al “poble català és obrir” a Euskadi “el segon davant de l'Estat com més aviat millor”, ha assegurat que algú que ha estat condemnat per pertinença a banda armada “no ha de ser el nou guru ni la nova guia de la política a Espanya”.

Ha recordat, en aquest sentit, que no es tracta d'un pres polític, sinó d'algú que va ser condemnat per “treballar” per a ETA, un grup terrorista que “vol imposar-se per la força i per l'eliminació dels adversaris als seus postulats”.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.