La CUP presenta dues opcions per desencallar l'empat sobre la investidura de Mas
El secretari nacional planteja 5 vots a favor i 5 en contra o l'abstenció dels 10 diputats, cosa que impediria la reelecció de Mas, o bé donar 2 vots a favor i 8 abstencions
Les assemblees locals i territorials poden enviar noves propostes fins aquest dijous a última hora que se sotmetran a debat el dia 2
El Secretariat Nacional de la CUP ha traslladat aquest dimecres a les assembles locals i territorials dues propostes que es votaran diumenge en el consell polític que tindrà lloc a Barcelona i que buscarà “resoldre definitivament el debat d'investidura”. Així el secretariat nacional, que “aposta per trobar una sortida consensuada a la situació política”, proposa, per una banda, cinc vots favorables i cinc vots en contra o bé l'abstenció de 10 diputats de la CUP. Aquesta opció impediria a Artur Mas ser investit president. O, per una altra, donar dos vots a favor i 8 abstencions com a “traducció de l'aposta de la CUP per la independència i un procés constituent i popular i de l'oposició a la continuïtat de les polítiques de retallades i privatitzacions.”
En un comunicat, la CUP explica que el secretariat “aposta per trobar una sortida consensuada a la situació política” però que “davant la impossibilitat de trobar aquesta sortida, planteja dues alternatives” per a un possible ple d'investidura de Mas que s'hauran de votar des de les bases. També remarca que, si no s'aconsegueix un consens per resoldre l'empat, només es podrà aprovar una proposta que obtingui la majoria absoluta dels vots al consell polític i al Grup d'Acció Parlamentària, que se celebrarà diumenge dia 3.
Per majoria absoluta
Segons s'especifica en el comunicat, en el cas que més d'una proposta obtingui la majoria absoluta dels vots, es passarà a una nova ronda de votació fins que només surti aprovat un sol document i en un màxim de tres rondes. En cas de bloqueig, el secretariat nacional “cercarà la proposta metodològica per desbloquejar la situació, proposta que haurà de ser validada pel consell polític i el Grup d'Acció Parlamentària”.
El secretariat també permet que les assemblees encara puguin proposar noves opcions perquè es votin, i ha determinat que en les votacions a les reunions locals i territorials quedin exclosos els simpatitzants, que sí van poder votar a l'assemblea nacional.