El PP considera la llista “antidemocràtica”
El PSOE critica que Mas la utilitzi per tapar la seva “pèssima” gestió
El PP i el PSOE van coincidir ahir a criticar el “fracàs” que suposa la presentació de una llista unitària el 27-S tant per a la política en general com per a la gestió del govern d'Artur Mas, en particular. El portaveu del grup popular al Congrés, Rafael Hernando, subratllava que resulta “terrible” i “antidemocràtic” que es conformi una candidatura “buscant ciutadans del carrer”, admetent d'aquesta manera un “sentiment de culpa” dels polítics que han dirigit el país. Una reflexió similar va fer el portaveu dels socialistes, Antonio Hernando, quan assegurava que l'objectiu de Mas ha estat, precisament, diluir-se dins la llista per intentar “tapar” la seva “pèssima” gestió al capdavant de la Generalitat.
“Anomalia”
Els dos partits estatals van carregar amb duresa contra la iniciativa de CDC i ERC de confluir junts en una candidatura impulsada per la societat civil, fins al punt que el socialista Hernando coincidia amb la visió del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, de considerar-ho una “anomalia”, i hi afegia que, si més no, tot plegat resulta “peculiar” i ho atribuïa al fet que creu que el president català “està disposat a fer qualsevol cosa perquè no s'avaluï” el seu pas pel govern. “Fa la impressió que al principi volien llistes electorals sense polítics i ara volen anar camuflats entre ciutadans que no són polítics”, reblava el socialista.
Molt més contundent, el popular fins i tot qualificava la iniciativa catalana d'“antipolítica i antidemocràtica” i va denunciar “que això pugui passar en ple segle XXI”. En tot cas, Hernando semblava desconèixer que tant Mas com Oriol Junqueras finalment formaran part de la llista pel fet que insistia a lamentar que es vulgui “desprestigiar” la política excloent-ne els seus representants, assegurant que aquesta és la base del pacte entre CDC i ERC. Hernando emfasitzava que ell està en contra de la teoria que es pot fer política sense polítics d'experiència argumentant que dirigir un país “és més important i complicat que pilotar un avió”. Per tot plegat, concloïa: “Totes aquestes derives del nacionalisme independentista ens tenen a tots certament desconcertats i també als seus votants.”