Política

guerra a gaza

L’exèrcit israelià mata una cinquantena de palestins a la Franja

El nord del territori palestí és un dels més castigats per les forces d’Israel

L’exèrcit israelià ha matat un total de 44 palestins, entre els quals nens i dones, en diversos bombardejos al llarg de la Franja de Gaza des del matí de divendres fins a dissabte i almenys quatre persones ferides més han mort la matinada de dissabte, segons informa Efe, que cita fonts dels equips de rescat de la Defensa Civil.

Una vintena de les víctimes va perdre la vida al nord de la Franja, un dels punts més castigats i on l’entrada d’ajuda humanitària continua sent deficient. Un total de divuit persones han mort en uns sis atacs israelians perpetrats contra la ciutat de Gaza. El primer va tenir com a objectiu un habitatge familiar al barri de Daraj, que va matar sis persones, entre les quals dues dones. Sis palestins més van morir, entre ells tres nens i dues dones, en esclatar la casa on eren. A més, a prop de l’encreuament d’Al Abas, a l’oest de ciutat de Gaza, tres ciutadans van morir en l’atac contra un autobús per a evacuats, segons Defensa Civil.

A l’àrea central va haver-hi ahir una desena de morts, entre els quals tres nens i quatre dones que eren en un xalet per a desplaçats. En aquest mateix camp de refugiats de Nuseirat un atac israelià amb míssils va causar la mort de quatre persones en un habitatge familiar.

A Rafah, al sud de la Franja, almenys catorze palestins van morir en dos atacs israelians, d’acord amb Defensa Civil, tretze dels quals en un sol habitatge bombardejat, i una persona més que es desplaçava en motocicleta a la zona de Khirbet al Adas.

Des de l’inici de la guerra a Gaza l’octubre passat, més de 41.200 palestins han mort, segons xifres del Ministeri de Sanitat, i 95.500 persones més han resultat ferides. A més, la immensa majoria de la població, 1,9 milions de persones, han estat forçosament desplaçades, moltes amuntegades en tendes de campanya sense aigua corrent o serveis bàsics.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.