Política

Hongria

El ministre de Sanitat rus viatja a Budapest per a una reunió bilateral

El titular d’Afers Estrangers hongarès agraeix a Moscou que mantingui estable la cooperació energètica amb Hongria malgrat “l’entorn internacional hostil”

El ministre de Sanitat de Rússia, Mikhail Murashko, ha participat a Budapest en la reunió del Comitè de Cooperació Econòmica de Rússia i Hongria, segons informen aquest divendres mitjans locals.

La trobada s’ha celebrat a l’estadi Puskás Arena, un camp de futbol de la capital i ha estat presidida pel titular d’Afers Estrangers i Comerç hongarès, Péter Szijjártó. Els dos països han anunciat acords en els àmbits de la cooperació energètica, oncologia i radioteràpia i ensenyament superior

El ministre ha defensat que el desenvolupament de la cooperació econòmica entre els dos països en els sectors que no estan afectats per les sancions són estratègics per als interessos d’Hongria. Szijjártó ha agraït a Murashko que Rússia mantingui “estable” la cooperació amb Hongria en matèria d’energia “malgrat l’entorn internacional hostil i la pressió constant”.

El govern hongarès, i Szijjártó en especial, han mantingut obertes les relacions amb Moscou després de la invasió russa d’Ucraïna al febrer de 2022. El primer ministre hongarès, Viktor Orbán, va viatjar a Moscou el passat juliol i s’hi va reunir el president rus, Vladímir Putin, malgrat el malestar que aquest gest va generar en els socis europeus.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.