Societat

política

Illa prioritza augmentar plantilles i presència al carrer de la policia

El president de la Generalitat, Salvador Illa, considera prioritat del govern la seguretat i l’augment de la presència “visible” de la policia al carrer, un augment que requerirà continuar incrementant les plantilles de Mossos d’Esquadra i altres cossos. En l’acte de lliurament de diplomes de la 37a promoció del Curs de Formació Bàsica per a Policies, Illa ha defensat una policia catalana amb més efectius, més propera als ciutadans, amb millor prestigi i, sobretot, que no sigui objecte del debat polític ni de la demagògia. “Han de poder fer la feina allunyats de la confrontació política”, ha afirmat durant l’acte segons informa ACN. Illa ha fixat com a prioritats policials la lluita contra la violència masclista, la multireincidència, les ocupacions il·legals i el tràfic de drogues.

Per la seva part, la consellera d’Interior, Núria Parlon, ha avisat als agents de la nova promoció que arriben en un moment “complexe” per a la seguretat. També la directora de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, Marta Roca, ha avisat als agents que “els reptes de seguretat que planteja la societat són molt complexos”. En l’habitual cerimònia de llicenciament en què s’hissa la senyera i es canta l’himne nacional de Catalunya abans que els agents llencin les gorres enlaire, s’han diplomat avui 1.325 policies, dels quals 1.281 són Mossos d’Esquadra.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.