Política

unió europea

El Parlament Europeu reconeix Edmundo González com a president “legítim” de Veneçuela

La resolució, presentada pel Partit Popular Europeu, s’ha aprovat amb 309 vots a favor, 201 en contra i 12 abstencions

El Parlament Europeu ha votat aquest dijous la resolució impulsada pel Partit Popular Europeu (PPE), el grup de Giorgia Meloni dels Conservadors i Reformistes Europeus (ECR) i el de Vox,Viktor Orbán, Marine Le Pen i Matteo Salvini, de Patriotes Europeus, per reconèixer el candidat antichavista a les eleccions presidencials del 28 de juliol a Veneçuela, Edmundo González Urrutia, com a “legítim president electe” del país del carib.

La resolució, segons informa Efe, ha estat aprovada amb 309 vots a favor, 201 en contra i 12 abstencions i també reconeix a l’opositora María Corina Machado com a líder de les forces democràtiques a Veneçuela. A més, el text reclama a la Unió Europea (UE) i als seus estats membres que s’uneixin en el reconeixement a González Urrutia, exiliat a Espanya des del 8 de setembre passat, i facin tot el possible per garantir que pugui assumir les seves funcions el 10 de gener de 2025, d’acord amb el que estableix en la Constitució veneçolana.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.