Política

Política

ERC va allargar l’estructura B fins a les eleccions del 12-M

Sabrià va canviar l’empresa a través de la qual feien els encàrrecs i pagaven les persones implicades

L’estructura B d’ERC, l’organització paral·lela ideada per fer contracampanyes com la dels cartells sobre l’alzheimer de Margall, es va mantenir fins a les eleccions catalanes del 12-M. I és que, segons informa el diari Ara, per intentar esborrar qualsevol pista d’aquesta B després de l’escàndol dels cartells i la retirada del recurs judicial d’Ernest Maragall, els dirigents de comunicació del partit i del govern van decidir canviar l’empresa a partir de la qual es feien els pagaments a les persones implicades.

Els dirigents d’ERC van decidir canviar l’empresa Relevance per Iniciatives Sports Barcelona Consulting, amb seu a un polígon industrial d’Igualada. Segons explica l’Ara, l’exviceconseller del govern Sergi Sabrià va reunir els militants de base que formaven part de l’estructura B del partit per explicar-los com funcionarien amb aquest canvi d’empresa. Les factures pels encàrrecs que feien ja no passarien per un treballador del partit com abans, sinó que anirien directament a l’empresa. A més, dels 5 integrants fixes que formaven la B, només van continuar 3, entre els quals el jove de l’Anoia responsable dels cartells de Maragall, malgrat que va ser expedientat per aquest episodi. L’estructura B va seguir funcionant almenys fins a les eleccions del 12 de maig, tot i que les accions -comptes falsos a les xarxes per defensar ERC i el govern, crítiques a rivals polítics i vídeos que intentaven viralitzar- es van reduir per la por a ser descoberts.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.