Necrològiques

cultura

Mor Sérgio Mendes, un dels grans mestres de la bossa nova al Brasil

La versió de ‘mais que nada’ el va catapultar a la fama als anys seixanta

Una de les icones de la música al Brasil, Sérgio Mendes (1941), un dels grans noms internacionals de la bossa nova, ha mort aquest divendres als 83 anys a Los Angeles (EUA), segons han confirmat fons de la família al diari O Globo. El músic arrossegava des dels darrers mesos problemes després d’emmaltir de covid. El 2012 va ser nominat a l’Oscar a la millor cançó com a coautor de Real in Rio del film d’animació Rio.

El pianista es va popular arreu del planeta el 1966 arran de la versió de Mais que nada, el tema més conegut de Jorge Ben, una barreja de samba i jazz que va crear escola a tot el món i va enamorar bona part de grans músics de tot el món, com el propi Frank Sinatra. Mendes es va exiliar als Estats Units el 1964 després del cop d’estat dels militars.

Al llarg de la seva trajectòria va publicar 35 àlbums, va guanyar tres premis Grammy i va ser nomenat sis vegades més. Està inclòs en el Saló de la Fama dels Compositors Llatins.

Mendes va néixer el 1941 a Niterói, una ciutat propera a Rio de Janeiro, Allà mateix va començar a tocar el piano en el conservatori. Mentre es formava, va entrar en contacte amb alguns dels altres gegants de la bossa nova com Tom Jobim i João Gilberto, que van deixar una gran petjada en la seva música. Estava casat amb la cantant brasiler Gracinha Leporace, amb la qual va compartir diferents projectes musicals.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.