Necrològiques

CULTURA

Mor James Darren, famós cantant i actor i ídol adolescent dels anys cinquanta

Els seus papers més recordats els va protagonitzar a ‘Els canons de Navarone‘ i ‘Star Trek: Deep Space Nine’

L’actor, cantant i director James Darren (Filadèlfia, 1936) va morir ahir a Los Angeles als 88 anys, segons van confirmar diversos mitjans dels EUA. Va ser tot un ídol dels adolescents nord-americans als anys cinquanta i seixanta gràcies a l’èxit de la pel·lícula Gidget i de la cançó principal del film (1959) i a temes musicals com Goodbye cruel world o Her royal majesty. Una de les seves millors amigues era Nancy Sinatra, que li ha dedicat unes emotives paraules a través del seu compte d’Instagram: “Ha mort un dels meus amics més estimats de tot el món. Li desitjo un viatge ràpid i bonic a través de l’univers i més enllà.”

Darren va participar en un dels films més recordats sobre la Segona Guerra mundial, Els canons de Navarone (J. Lee Thompson, 1961), al costat de súper estrelles com Gregory Peck, Anthony Quinn, David Niven o Irene Papas. A la televisió ràpidament es va fer un nom gràcies al personatge del Dr. Tony Newman en la sèrie de ciència-ficció El túnel del temps, que va esdevenir tot un fenomen entre el 1967 i el 1967. La sèrie tractava sobre les aventures de dos científics que viatjaven a través del temps.

El 1982 va aconseguir un altre dels seus millors papers a la sèrie policíaca de la CBS T.J. Hooker, protagonitzada per William Shatner. Darren va entrar també en l’univers d’Star Trek en la quarta sèrie de la franquícia, coneguda com Deep space nine, estrenada el 1993. Va interpretar el personatge de Vic Fontaine, en el qual va poder demostrar les seves habilitats com a cantant. Va gravar les cançons de la sèrie en un nou àlbum. La seva última participació en un film va ser el drama Lucky del director John Carroll Lynch, que va triomfar en alguns dels principals festivals de cinema independents del món.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.