Societat

Argentina

Un incendi crema a la refineria més gran del país

El sinistre afecta la planta d’YPF a l’Ensenada, a la província de Buenos Aires

Un incendi afecta de la refineria de la petroliera YPF a la ciutat d’Ensenada, a la província de Buenos Aires. El foc ha començat la zona de tancsde producte refinat cap a dos quarts de la tarda cinc hora local (dos quarts de deu de la nit a Catalunya), segons ha informat la companyia. Al lloc s’hi observa una densa columna de fum, informa l’agència Efe.

En un comunicat, YPF ha assegurat que de moment no hi ha ferits i els equips d’emergència del complex industrial Ingeniero Enrique Mosconi treballen per “contenir la situació”. La petroliera ha llançat un missatge de “tranquil·litat als veïns” i ha assegurat que informarà sobre l’incident a mesura que hi hagi novetats.

En un missatge posterior, l’empresa ha indicat que han bloquejat les línies de flux de producte cap a la zona del sinistre i el foc està contingut. Al lloc hi treballen bombers i personal de seguretat propis de la companyia i també els dels municipis de l’Ensenada, Berisso i la Prefectura Naval Argentina, “tots amb una alta capacitació per atendre situacions d’aquest tipus”.

La refineria d’YPF a l’Ensenada és la més gran d’Argentina i una de els més importants de l’Amèrica Llatina. L’empresa va anunciar la setmana la finalització de les obres de modernització per ampliat la capacitat de producció de la planta.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.