Política

PRÒXIM ORIENT

Creix el nombre de països que demanen als seus ciutadans marxar del Líban

Temen una escalada del conflicte arran dels assassinats de dos alts responsables de Hezbol·là i Hamàs aquesta setmana

Almenys una desena de països han demanat als seus ciutadans –residents i turistes– que abandonin el Líban davant del perill d’una escalada del conflicte al Pròxim Orient. A les crides dels EUA, el Regne Unit i Suècia, s’hi han afegit aquest diumenge Austràlia, l’Estat francès, l’espanyol, l’italià, el Canadà, Corea del Sud, Aràbia Saudita i Jordània.

Un nombre considerable de vols han estat cancel·lats o suspesos a l’únic aeroport comercial de Beirut.

L’Iran ha promès una contundent “represàlia” contra Israel, a qui responsabilitza de la mort del líder polític de Hamàs Ismail Haniyeh dimecres a Teheran. Aquest assassinat es va produir hores després, només, que Israel liquidés un l’alt comandant de Hezbollah Fuad Shukr, en un bombardeig a Beirut que va reivindicar.

Els governs occidentals temen que Hezbol·là, moviment polític i militar amb base al Líban i que té el suport de l’Iran, pugui intervenir en aquest hipotètica represàlia, que, al seu torn, podria provocar una altra contundent resposta d’Israel.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.