Política

estat francès

La participació a les legislatives es dispara a la tarda fins al 59,71%, 21 punts més que el 2022

És la xifra més alta des del 1981

Supera lleugerament la registrada fa una setmana, quan va situar-se en el 59,39% a la mateixa hora

La participació en la segona volta de les eleccions legislatives franceses d’aquest diumenge s’ha situat en el 59,71% a les cinc de la tarda, la xifra més alta des dels comicis de 1981, informa el Ministeri de l’Interior. El percentatge també és lleugerament superior al registrat en la primera volta de fa una setmana, quan a la mateixa hora havien votat el 59,39% dels electors.

És manté, doncs, l’elevada participació de les dotze del migdia, quan havien votat ja el 26,63% dels electors, un percentatge que també era el més elevat per a una segona voltat en aquella mateixa hora en més de quatre dècades.

Pel que fa al departament dels Pirineus Orientals, que inclou la Catalunya del Nord i la comarca occitana de la Fenolleda, la participació s’enfila fins al 57,06. Són tres punts menys que en la primera voltat. Diumenge passat, a la mateixa hora havien votat el 60,97% dels electors, segons informa el diari L’Indépendant. Tot i això, el mateix mitjà assenyala que la xifra de participació continua sent molt més elevada que en les legislatives de 2022. Aleshores, a les cinc de la tarda, havien votat el 40,11% dels electors, mentre que el 2017 la xifra va ser del 38,71%

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.