Economia

economia

La CNMV insinua una sincronia amb Competència perquè cap accionista del Sabadell vagi a l’OPA sense saber-ne les condicions

El president del regulador borsari recorda que en les últimes vint OPAs ha esperat la CNMC per evitar que l’inversor hi vagi a cegues

Recorda que el BBVA ha d’actualitzar l’oferta amb la informació de la imputació pel cas Villarejo i que ja ho està fent

“L’OPA mai és hostil per als accionistes, en tot cas ho serà entre els gestors”, sentencia Buenaventura

El president de la Comissió del Mercat de Valors (CNMV), Rodrigo Buenaventura, ha obert la porta a sincronitzar-se amb Competència, un dels examinadors de l’OPA del BBVA al Sabadell, perquè cap accionista del banc vallesà amb seu a Alacant acudeixi a l’oferta sense saber-ne les condicions imposades. “En les últimes vint OPAs que hem tingut no hi ha hagut desfasament”, ha advertit Buenaventura a l’hora de descartar que hi hagi ara indefensió o desigualtats entre els accionistes del Sabadell per acceptar l’OPA abans d’hora. Arran del desenllaç judicial del cas Tàndem, en mans del jutge Manuel García-Castellón, el president del supervisor borsari ha recordat que el BBVA ha d’incloure en el fulletó de l’OPA tot el referent a la seva imputació com a persona jurídica en aquesta peça del cas Villarejo i que ja ho compleix. “Per descomptat que el BBVA ha d’incloure en la documentació a disposició dels inversors tota la informació sobre els processos judicials que el poden afectar i ho està fent ja”, ha apuntat Buenaventura n un curs organitzat per l’Associació de Periodistes d’Informació Econòmica (APIE) a la Universitat Menéndez Pelayo (UIMP) de Santander.

LA CNMV va aprovar l’11 de juny l’admissió a tràmit de l’OPA, que va ser presentada oficialment al regulador el 24 de maig. El regulador de la borsa fins ara s’havia remès a l’article 26 de la llei d’OPAs i havia recordat que el seu aval només està condicionat al del Banc Central Europeu (BCE) però no al de la Comissió dels Mercats i de la Competència (CNMC), amb la qual cosa hi havia el risc s’obrir un espai d’indefensió de l’accionista perquè aquest ens que arbitra la lliure competència es pot pronunciar més tard i molts ells potser decidiran sobre l’OPA sense conèixer les condicions de Competència. “L’inversor minorista és la nostra prioritat d’atenció”, defensa Buenaventura. “El que la norma diu és molt clar i és que la CNMV pot acordar l’aprovació d’una OPA encara que no s’hagin pronunciat les autoritats de competència. Poder no significa haver-ho de fer”, ha reblat a l’hora de donar pistes sobre quina serà la seva forma de procedir.

“Cap OPA és hostil”

Buenaventura ha volgut endinsar-se també en el terreny lingüístic per negar tota validesa al terme hostil que acompanya l’OPA del BBVA. “No m’agrada el terme. Les OPAs mai són hostils per als accionistes, en tot cas ho seran entre els gestor però mai ho són per a l’inversor”, ha reivindicat Buenaventura.

D’acord amb la normativa sobre OPA, des del dia de l’admissió a tràmit la CNMV té un termini de 20 dies per pronunciar-se i el període és reiniciat tantes vegades com ho necessiti el regulador. Quan ja hi hagi un pronunciament, aleshores sí que s’obre una finestra d’entre 15 i 70 en què els accionistes hauran de decidir si accepten o no l’OPA. El cronograma amb què treballa el BBVA és d’un termini que va dels sis als vuit mesos.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.