serveis
El Masnou municipalitza el servei d’aigua potable i posarà contenidors intel·ligents activats amb xip
El Masnou recupera la gestió directa de l’aigua potable. El darrer ple va aprovar l’establiment i el canvi de la forma de gestió del servei públic municipal amb els vots favorables de l’equip de govern (ERC, PSC i En Comú) i de Fem Masnou, i el vot contrari de Junts i el PP.
El contracte d’abastament d’aigua entre l’Ajuntament i Agbar finalitzava l’octubre del 2022, però se’n va fer una pròrroga fins al 31 d’octubre del 2025, mentre se’n preparen canvis en la forma de gestió. “Si tot va bé, el novembre del 2025 l’empresa municipal Sumem estarà en disposició d’assumir i gestionar el servei”, va explicar en el ple el regidor de Transició Ecològica i Desenvolupament Sostenible, Amadeu Quintana.
La municipalització de l’aigua coincideix amb els primers tràmits per canviar el model de recollida de la brossa. L’Ajuntament es planteja un canvi de model i el govern tira endavant, amb els vots contraris de tota l’oposició, la redacció d’una nova ordenança i el procés de licitació perquè el gener del 2025 comenci el servei l’empresa guanyadora del concurs. Aquest nou model que es vol implantar consisteix en una recollida de contenidors de més capacitat i en el fet que els contenidors de totes les fraccions, menys el vidre, aniran tancats amb tancaments intel·ligents, de manera que l’usuari s’hagi d’identificar per poder dipositar els residus que generi a la llar. En l’anterior mandat es va provar el sistema de recollida porta a porta en una zona, però el govern diu que no va funcionar.
Quatre zones verdes
L’oposició en bloc tampoc aprova l’ampliació de la zona verda després de la prova pilot al veïnat d’Ocata i proposa regular l’estacionament a la zona considerada de baixes emissions. L’alcalde, Jaume Oliveras, explica que les àrees verdes estan a prop de la façana marítima, on costa aparcar per la proximitat amb l’estació i la platja.