Política

GUERRA A GAZA

Israel i Palestina estrenen el 2024 amb nous atacs i sense perspectives d’un final ràpid

Israel i Hamàs enceten el 2024 enmig d’una dura guerra a Gaza que continua amb nous atacs i sense albirar un final imminent, de forma que el conflicte seguirà enguany amb la devastació a l’enclavament, que ja acumula més de 21.800 morts, unes 7.000 persones desaparegudes sota la runa i 1,9 milions de persones desplaçades.

Els militars israelians segueixen lluitant cos a cos i en combats ferotges amb milicians palestins, que segueixen atacant o fent emboscades contra l’Exèrcit en un escenari de guerra de guerrilles i organitzats des d’una extensa xarxa subterrània de túnels que Israel sembla estar encara lluny de tenir controlada.

Els morts i ferits pels atacs israelians en diferents punts de Gaza continuen augmentant aquest dilluns, sobretot per bombardejos a l’àrea de l’urbs del sud de Jan Yunis, on les tropes israelianes continuen focalitzant part de les seves accions. Dilluns a la matinada, les forces israelianes han continuat bombardejant diverses zones de la Franja de Gaza, especialment a Khan Iunis, cosa que ha provocat la mort de diversos ciutadans i desenes de ferits, segons informar l’agència oficial de notícies palestina Wafa.

En el 87è dia de guerra, també s’han registrat bombardejos aeris i d’artilleria a la zona central de Gaza com el camp de refugiats de Nusseirat, a Deir al Balah, ciutat on l’Exèrcit israelià assegura haver matat un alt comandant de les milícies de Hamàs.

De la seva banda, coincidint amb el canvi d’any, milicians palestins han llançat a mitjanit una ràfega de coets cap a comunitats israelianes properes a Gaza i el centre d’Israel. Les sirenes antiaèries van sonar a diverses comunitats limítrofs amb Gaza, i poc després van sonar també a diversos punts del centre d’Israel. A l’àrea metropolitana de Tel Aviv es van veure projectils al cel i com eren interceptats pel sistema de defensa antiaeri, mentre sonaven les alarmes antiaèries quan hi havia israelians que celebraven l’any nou.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.