Genocidi del segle XXI

Un grup de relators i experts en drets humans de l’ONU han advertit en un informe publicat aquest dijous que les greus violacions comeses per Israel en la seva ofensiva a Gaza “apunten cap a un genocidi” i un intent evident de “destruir el poble palestí”.

“El fet que no s’apliqui amb urgència un alto el foc suposa el risc que aquesta situació esdevingui un genocidi dut a terme amb mitjans i mètodes de guerra del segle XXI”, han advertit els més de 30 signants. entre els quals hi ha la relatora de Nacions Unides per als Territoris Palestins Francesca Albanese, de llibertat d’expressió Irene Khan o de protecció de drets humans durant operacions antiterroristes Ben Saul.

El text expressa alarma per la retòrica “genocidi i deshumanitzadora” verbalitzada per alguns alts càrrecs del govern israelià i altres personalitats públiques, demanant, per exemple, la “destrucció total” de Gaza i “acabar amb tots” els seus pobladors, o proposant de forçar els palestins de Cisjordània i Jerusalem a marxar cap a Jordània.

No només han manifestat la seva preocupació per les accions israelianes, sinó també pel “suport de determinats governs a l’estratègia de guerra d’Israel contra la població assetjada a Gaza”, així com “la manca de mobilització del sistema internacional per prevenir el genocidi”.

“La comunitat internacional té l’obligació de prevenir els crims atrocitats, inclòs el genocidi, i hauria de considerar immediatament totes les mesures diplomàtiques, polítiques i econòmiques amb aquesta finalitat”, conclouen els experts.