Societat

El Govern recorrerà al TC el desplegament de la Formació Professional

Veu un conflicte competencial en determinats aspectes del decret aprovat al juliol

Considera que els horaris o els requisits d’accés estan excessivament detallats

El Govern creu que alguns preceptes del reial decret que desplega el Sistema de Formació Professional poden plantejar un conflicte competencial i per això ha acordar presentar un recurs davant del Tribunal Constitucional (TC). L’executiu considera que el text conté unes previsions molt detallades que excedeixen de l’àmbit de la regulació bàsica estatal en matèria d’educació i que, a més, en molts casos incideixen en aspectes merament executius i organitzatius que correspon determinar a la Generalitat.

En concret, els aspectes principals del conflicte fan referència, entre d’altres, a la determinació dels horaris dels ensenyaments, a les previsions relatives al desenvolupament del currículum o als requisits d’accés als ensenyaments que es contenen amb un grau de detall excessiu incompatible amb el caràcter de normes bàsiques. El Govern considera que també vulnera les competències de la Generalitat sobre educació pel que fa a la regulació dels centres de referència nacional en l’àmbit de la formació professional o en la participació del Govern en els procediments de presa de decisions de l’Estat que afectin les seves competències en matèria d’universitats.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.