ciència
La trobada més important de la indústria farmacèutica s’inaugura dimarts a Barcelona
Unes 2.000 empreses seran fins a dijous al certamen CPHI al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona
La capital catalana se situa com la segona ciutat europea més idònia per invertir-hi en biotecnologia
Unes 2.000 empreses de la indústria farmacèutica mundial seran presents des de dimarts vinent i fins a dijous en la trobada més important del món del sector que se celebrarà a Barcelona, el CPHI. La previsió dels organitzadors és que el recinte Gran Via de Fira de Barcelona, on tindrà lloc el certamen, rebrà al voltant de 40.000 visitant de 170 països.
L’esdeveniment aplegarà, doncs, les principals empreses farmacèutiques i desenvolupadores de medicaments del món, juntament amb consultors i proveïdors de tecnologies i serveis. Constarà d’una exposició comercial i d’un congrés en què es debatran els reptes principals del sector, segons ha detallat Fira de Barcelona en un comunicat.
Entre les novetats, hi destaca un mercat d’empreses emergents, dissenyat per ajudar a accelerar-ne el desenvolupament, en què presentaran les seves innovacions i propostes de valor a inversors i a la comunitat farmacèutica internacional que assisteix a la fira.
La cerimònia d’obertura del certamen comptarà amb la presència del vicepresident executiu de Pharma Portfolio, Adam Andersen, que també és representant de l’empresa organitzadora de l’esdeveniment, Informa Markets, juntament amb el director general de la Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga.
Dimarts també es presentaran i s’analitzaran els resultats complets de l’Enquesta Anual CPHI, l’informe que projecta les perspectives de creixement de la indústria farmacèutica per països i àrees geogràfiques per al 2024. Segons aquest estudi, Barcelona és la segona millor ubicació europea per a la inversió en biotecnologia i l’Estat se situa com el sisè país del món amb més potencial de creixement com a productor de medicaments de cara al 2024.
Hi haurà, així mateix, una taula rodona sobre l’externalització del desenvolupament i producció de medicaments on participaran socis d’empreses de capital risc dels EUA i Espanya, així com el president de la Pharma & Biopharma Outsourcing Association (PBOA), Gil Roth. La sessió serà moderada per l’editor de BioProcess Inside, Dan Stanton, i aportarà idees claus sobre l’estat actual i les tendències de la indústria de l’externalització farmacèutica als EUA, Europa i mercats asiàtics
Barcelona ja va acollir el 2016 aquest esdeveniment, que es calcula que deixarà més de 120 milions d’euros d’impacte econòmic a la capital catalana.