L’ONU intenta portar ajuda a Gaza des d’Egipte, fins ara sense èxit

L’ONU tracta d’introduir ajuda humanitària a Gaza des del lloc fronterer de Rafah a Egipte, fins ara de manera infructuosa, ha dit avui en roda de premsa el portaveu Stéphane Dujarric. “Hi ha discussions a diversos nivells, en molts nivells, però no hi ha progressos sobre una obertura plena”, ha dit Dujarric, qui ha assenyalat que l’ONU està activament involucrada en aquestes converses.

L’obertura del pas de Rafah s’ha convertit en un dels temes crítics de l’actual crisi, ja que és l’únic pas oficial entre Gaza i Egipte, és a dir, que no passa per Israel.

També avui el secretari d’Estat estatunidenc, Antony Blinken, ha parlat amb el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, sobre aquests esforços de l’ONU, els Estats Units i altres països per a permetre l’entrada d’ajuda humanitària en la Franja de Gaza, va informar el Departament d’Estat.

Camions amb ajuda humanitària, incloses medicines per als hospitals a Gaza, es troba ara mateix esperant per a creuar des d’Egipte al territori, sotmès a un bloqueig total per part d’Israel des que va començar el conflicte amb el grup islamista Hamàs, fa ja 8 dies.

Dujarric no ha pogut explicar per què el secretari general António Guterres, no ha demanat específicament un “alto el foc” per a permetre precisament l’evacuació de civils i l’entrada d’ajuda humanitària, quan si s’ha referit a la necessitat d’evitar el sofriment dels civils.