Política

Turull retreu “l’escalada de declaracions” sobre la negociació per a la investidura de Sánchez

Insisteix que JxCat durà les converses “amb discreció, serietat i rigor”

Apel·la a l’1-0 i assegura que, com en aquell moment, cal ser “més útil que no pas important”

El secretari general de JxCat, Jordi Turull ha retret “l’escalada de declaracions” que estan emetent diferents veus i partits sobre la negociació per a la investidura al candidat del PSOE, Pedro Sánchez. En aquest sentit, Turull ha volgut remarcar que el seu partit negociarà amb “discreció”, a més de “serietat” i “rigor”.

En unes declaracions captades per Efe després d’una visita a la Fira de Sant Miquel de Lleida, Turull ha afirmat que està veient que “hi ha gent que parla molt”. “I nosaltres no hi entrarem, els punts cardinals de la negociació els va marcar perfectament el president i no ens apartarem d’aquí”, ha afegit.

Segons Turull, Junts no participarà “d’aquesta escalada de declaracions” ni “d’aquest a veure qui la diu més grossa, de veure qui marca més perfil, sinó que en un moment transcendent com el que vivim, perquè ofereix una oportunitat, creiem que s’ha d’imposar la serenitat i la discreció”.

“Si hi ha alguna cosa per anunciar, ja sigui d’acord o desacord amb caràcter definitiu, ja ho farem”, ha afegit Turull, que ha recalcat que, “mentrestant, no ens apartarem d’aquesta línia, ni jugarem a anunciar Pasqua abans de Rams, com veiem que fan alguns”.

Sobre l’1 d’octubre del 2017, Turull ha indicat que per a Junts “és un moment fundacional, i per això vol “reivindicar la seva legitimitat, i el compromís per culminar el mandat a través de les urnes dels ciutadans de Catalunya”.

El secretari general de Junts ha definit l’1-O com “l’acte de dignitat democràtica més ferma que hi ha hagut a Europa els últims vint anys d’aquest segle”, i per tant, Junts “expressa el compromís de fer possible el que van determinar els ciutadans” en aquell moment.

Per aquest partit, ha dit el seu secretari general “és una data molt important”, i per això crida “a la mobilització de tots els ciutadans, que ja va ser determinant perquè sortís bé”.

“Caldria aprendre d’aquell moment –ha considerat Turull–, és a dir, l’1-O va sortir bé perquè es va preferir més ser útil que no pas important, i aquests dies veiem que hi ha gent que vol ser més important que útil”.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.