Política

Abascal defensa que el 155 es va aplicar per protegir els independentistes “de la ira dels espanyols”

Insta el sobiranisme a “preguntar a la gent gran” sobre les conseqüències de la seva opció

Emplaça Feijóo: “Lluitem contra el multiculturalisme, el globalisme i la submissió a poders aliens a la nostra pàtria”

El portaveu de Vox al Congrés, Santiago Abascal, ha aprofitat la seva intervenció al Congrés durant el debat d’investidura del candidat del PP, Alberto Núñez Feijóo, per llançar intimidacions contra l’independentisme i amenaces de “passar comptes tard o d’hora” contra els signants d’un eventual pacte entre socialistes i sobiranistes perquè el líder del PSOE, Pedro Sánchez, pugui obtenir la presidència. En aquest mateix to intimidatori, Abascal ha assegurat que el 155 que es va aplicar el 2017, que ha qualificat de “feble i acomplexat”, en realitat “es va fer per protegir els independentistes de la ira del poble espanyol quan se’l traeix” i ha instat el sobiranisme a “preguntar a la gent gran” sobre les conseqüències d’aquesta opció.

Des de la tribuna de la cambra baixa, el líder ultradretà ha alertat de la “gravíssima amenaça de l’autocràcia de Sánchez” i ha titllat els independentistes d’“espanyols renegats”, que “potser de moment podran gaudir del miratge dels seus pactes públics i secrets, però que no són reals”. Ha acusat els partits independentistes de “fer xantatge a Espanya perquè un polític sense escrúpols [en referència a Pedro Sánchez] els vol lliurar el país a canvi d’una butaca”.

En el mateix to insultant s’ha referit a Carles Puigdemont com “un personatge ridícul que viu fugat en un xalet a Waterloo” i que “presumeix de posar i treure presidents quan va ser Espanya qui el va desallotjar”.

“Senyors separatistes –ha insistit– les seves repúbliques somiades no arribaran i el xec de Sánchez no té fons. Caldrà ocupar-se després dels socialistes per trencar la legalitat pactant amb delinqüents, però no seran capaços de destruir la nostra nació”.

Adreçant-se a Feijóo, el portaveu de l’extrema dreta espanyola li ha garantit els vots de la seva formació en el seu intent d’investidura, però no li ha estalviat alguns retrets, com la negació del PP a donar suport a les mocions de censura de Vox i el desmarcatge dels populars d’una possible coalició amb la ultradreta durant la campanya electoral.

Abascal li ha reclamat a Feijóo el compromís de “recuperar la neutralitat de les institucions segrestades pels socialistes” i que no col·labori amb els que, segons ell “volen aplicar un apartheid als votants de Vox”, així com la ratificació dels acords de totes dues formacions a nivell autonòmic i local, “a pesar de les amenaces i les insídies dels socialistes que pacten amb els enemics d’Espanya”.

Segons Abascal, si el PP aconsegueix formar govern, Vox i populars “treballaran plegats per combatre cada pas del separatisme colpista que té el seu còmplice a la Moncloa, reduiran impostos i despeses destinades a partits, patronals i sindicats, eliminaran “l’adoctrinament a les escoles” perquè els pares recuperin el dret a educar els seus fills segons les seves creences i la seva llengua”.

A més de reclamar als populars que eliminin la traducció simultània de les llengües territorials aprofitant la majoria al Senat, Abascal també ha llançat invectives contra l’agenda 20-30 i ha instat Feijóo a combatre “almenys els seus efectes més nocius per a l’economia, com ara l’impost al plàstic”. També ha acusat les administracions públiques de “finançar les màfies de la immigració il·legal i ha suggerit preguntar als espanyols “sobre aspectes concrets que afecten a la seva vida diària”.

A més de blasmar la llei de memòria històrica, el líder ultradretà i ha comminat Feijóo a unir-se a la croada de Vox contra els qui “volen portar Espanya a un carreró sense sortida, amb el multiculturalisme, el globalisme i la submissió a poder aliens a la nostra pàtria” i ha conclòs amb una alerta al líder popular: “Si Vox no existís, el PP seria el feixisme a batre” i rebria “els epítets” que rep la formació d’extrema dreta.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.