Política

La fiscalia de l’Estat continua classificant l’independentisme català de terrorista

A la memòria del 2022 que s’ha entregat avui hi compila 24 accions violentes i sabotatges i constata que s’ha produït una disminució per l’“esgotament de la militància”

La Fiscalia General de l’Estat (FGE) continua relacionant l’independentisme català amb el terrorisme un any més en la seva memòria del 2022 que ha presentat avui i lliurat el fiscal general Álvaro García, al costat d’ETA, el GRAPO, el que qualifica d’independentisme radical gallec, el moviment anarquista insurreccional, l’extrema dreta i l’esquerra o l’ecologisme radical.

En concret el que qualifica com a “moviment violent independentista català” li adjudica l’autoria de 24 accions violentes i sabotatges, desglossades en danys i incitació a l’odi (11), danys públics i desobediència (8), danys a empreses privades (3), enaltiment del terrorisme (1) i danys en seus de partits (1).

Segons l’informe durant el 2022 s’ha detectat una “disminució de les accions de sabotatge a causa principalment de l’esgotament de la militància i de la manca de fets rellevants per al seu imaginari” que al seu parer puguin ser utilitzats com a revulsiu per a la convocatòria de grans manifestacions i campanyes d’accions.

Afegeix que la pèrdua de la iniciativa per part d’aquests grups “violents” ve motivada també en part per l’acció de la justícia, que ha fet que “gran part de la seva activitat se centri en l’anomenada antirepressió”. I conclou que la mobilització en resposta als processos judicials destina la major quantitat de recursos a aquests col·lectius, amb l’execució de “campanyes de pintades o en xarxes socials”.

Al juny passat l’Europol, condicionada per la informació que els aporta l’Estat segons va dir el seu director executiu, Jean-Philippe Lecouffe, va assenyalar l’independentisme català i basc com uns dels “més actius i violents” de l’Estat espanyol.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.